דילוג לתוכן
קטגוריות
מה חדש

מגשר גירושין

הליכי גירושין הם הליכים מורכבים מאוד מבחינה רגשית ומבחינה כלכלית. כאשר בני זוג מנהלים הליך גירושין מההתחלה עד הסוף, הדבר עשוי לקחת זמן רב, לגרור את בני הזוג להוצאות כספיות רבות, וכמובן לפגוע בהם מבחינה רגשית. במאמר שלהלן נבקש לעסוק בדרך אחרת לפתור סכסוכים בתחום המשפחה, לא באמצעות בית משפט, אלא באמצעות גישור בהליכי גירושין.

להליך גישור גירושין יש יתרונות רבים, כמו: חיסכון בזמן, חיסכון בכסף, יעילות ומהירות. מצד שני, לכל דבר טוב יש גם חסרונות. מכאן, במאמר שלפניכם נעסוק בגישור גירושין ובתפקידו של מגשר גירושין. נעיר כי מטרת המאמר היא להעניק לכם הקוראים מידע איכותי, אך המאמר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ספציפי אצל עורך דין משפחה.

הליכי גירושין ממעוף הציפור:

הליך גירושין במדינת ישראל הוא מורכב מאוד, משום שהוא כולל מספר הליכים או נושאים שבני זוג צריכים לפתור, על מנת להביא לפרידה מלאה. הנושא הראשון והמורכב ביותר, הוא עצם הגירושין בבית הדין הרבני. נסביר: בישראל, גירושין ונישואין נערכים לפי הדין הדתי שחל על בני הזוג. לכן, תביעות גירושין מוגשות לבית דין דתי. כאשר מדובר ביהודים, מדובר בבית הדין הרבני.

בנוסף לכך, בני הזוג צריכים לפתור את עניין הסדרי השהות של הילדים המשותפים שלהם וגם את ענייני המזונות שישולמו לטובת הילדים המשותפים שלהם (לרוב על ידי האב, במידה ואין זמני שהות שווים בין בני הזוג). זאת ועוד, בעת גירושין בני הזוג צריכים להסדיר את עניין חלוקת הרכוש המשותף שלהם.

לכל אלו יש להוסיף שיש בעצם שתי ערכאות שיפוט בתחום המשפחה: בית הדין הרבני אמון על הליכי גירושין, אך יש לו סמכות גם לעסוק בתביעות נוספות כגון מזונות, רכוש, והסדרי שהות (אם מוגשת אליו תביעה שכורכת את כל הנושאים). במקביל, לבית המשפט לענייני משפחה יש סמכות לעסוק בכל הנושאים, למעט תביעות גירושין לגופן. כך שלמעשה הליך גירושין לעיתים מתנהל בשתי ערכאות במקביל.

גישור – מהו?

גישור (מהמילה "גשר") הוא למעשה הליך שנועד לפשר ולגשר בין צדדים ניצים. להבדיל מהליך משפטי שבו ניתנת הכרעה שלמעשה מתעדפת גרסה אחת או צד אחד, במסגרת הליך גישור, בין אם מדובר בגישור בתחום המשפחה או גישור מסחרי בין צדדים, המטרה היא להגיע לפתרון אשר מוסכם על הצדדים ולא להכרעה כאשר צד אחד זוכה והצד השני מפסיד.

בתחום המשפחה יש לכך משמעות רחבה יותר, משום שסכסוכים בתחום המשפחה, לא מסתיימים בפסק דין. לעיתים הם נמשכים שנים רבות, במיוחד כאשר יש ילדים משותפים. לכן, קיימת חשיבות לפתרון סכסוכים בהסכמה בתחום המשפחה, על מנת להביא לשמירה על מערכת יחסים סבירה.

נוסיף כי גישור בתחום המשפחה נעשה על ידי מגשר גירושין. לרוב זה יהיה עורך דין בעל ניסיון בתחום המשפחה, שיש לו יתרון רב ביישוב סכסוכים בתחום הגירושים, אשר גם ידע להציג לבני הזוג את הסיכונים המשפטיים שלהם.

יתרונות הגישור:

לגישור גירושין יש מספר יתרונות:

זמן: הליך משפטי שכולל תביעת גירושין, הסדרי שהות, מזונות, חלוקת רכוש, ייקח שנה וחצי ויותר. לעומת זאת, הליך גישור יכול לפתור את המחלוקת במספר פגישות של שעתיים עד ארבע שעות. זה כל ההבדל.

עלויות כספיות: גישור יהיה זול בהרבה מאשר ניהול הליכים משפטיים ארוכים והוא כאמור יהיה גם מהיר יותר.

אווירה: גישור לא נועד להכריע ולהעדיף צד על רעהו, ולכן הוא גם נערך באווירה נעימה יותר ולא פורמלית, שרק תורמת לפתרון הסכסוך ולשמירה על מערכת יחסים תקינה.

חסרונות הגישור:

נאמר ביושר שאין הרבה חסרונות בהליך גישור, אבל החסרונות שעליהם אפשר להצביע הם כדלקמן:

צורך בהכרעה: לעיתים יש צורך בהכרעה שיפוטית, משום שצד אחד באמת צודק במאה אחוזים, וכל פשרה דווקא תקפח אותו. בתחום המשפחה זה יהיה פחות שכיח, אבל זה בוודאי קיים בתחומי משפט אחרים.

לסיכום:

במאמר זה עסקנו בגישור גירושין. תחילה הסברנו ממעוף הציפור מה כולל הליך גירושין, לרבות תתי ההליכים הנוגעים אליו. לאחר מכן הסברנו מהו גישור במסגרת הליך גירושין. בנוסף, הסברנו מה היתרונות של הליך הגישור, שבעיקר מתאפיינים בחסכון בזמן ועלויות כספיות, ביכולת לנהל שיח בצורה נעימה ולא פורמלית ועוד. כמו כן, הסברנו מה החסרונות בהליך גישור, כמו הצורך לפעמים בהכרעה משפטית למרות הרצון לסיים הליכים בצורה נעימה יותר. את המאמר נסיים בהמלצה חמה – להיעזר בעורך דין דיני משפחה בעת הצורך.

מאת מערכת האתר

יעל מיכאלי, מנהלת התוכן ושיתופי הפעולה של האתר. כאשר אתם שולחים הודעה דרך "צור קשר", אני היא זאת שעונה. עובדת מביתי על גבעה בגליל. מגדלת ביחד עם בעל נפלא שני קטנטנים מלאי מרץ, חתול ובוסתן של עצים לא שגרתיים. בזמני הפנוי יוצרת בנייר ובצמר וכותבת את הבלוג "כשיצירה פוגשת חיים".
google+

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *