קטגוריות
יום יום מה חדש מתכונים

לאכול ירוק – לעבור מחסה לאצה

כתבת אורח מטעם רשת סופר סושי, משלוח סושי בתל אביב והמרכז.

רבים מכם, כשאתם שומעים את המילה "אצות", בוודאי מדמיינים את הגושים הירקרקים הללו שנדבקים לעיתים לרגליים בימות הקיץ בים. אך עולם האצות הוא עולם עשיר בהרבה מכך והיום כבר ידוע שהאצות הן צמחי ים אכילים בעלי עושר תזונתי רב.

בעוד שבמזרח הרחוק גילו את האצה כשחקן מרכזי במטבח כבר בתקופות פרה היסטוריות, העולם המערבי גילה אותה רק במאה השנים האחרונות. המחקרים על אצות הולכים ומתרבים וסגולותיהן התזונתיות הופכות ידועות יותר ויותר. היום כבר לא מופרך להיכנס לאחת מרשתות השיווק הגדולות, לגשת למדף ייעודי למוצרים מן המזרח הרחוק ולאסוף משם אל עגלת הסופר חבילה של אצות מיובשות מסוג כלשהו. מגוון האצות הוא גדול ורק הגיית שמותיהן כבר לוקחת אותנו למחוזות רחוקים – וואקאמה, נורי, קומבו, דולס, היג'יקי, אראמה…

אבל למה בכלל כדאי לכם לחשוב על הכנסת אצות הביתה?

 האצות הן מזונות על –  אצות מאכל מכילות כמויות גבוהות של יוד, ברזל, חלבונים, סידן, מינרלים וויטמינים.

אצות מסייעות לתהליכי הרזייה – אם אתם מתכננים דיאטה, לא יזיק לכם לנסות להוסיף אצות לתפריט היומי שלכם. נכון שאנו רגילים לחשוב על חסה כשאנחנו חושבים על דיאטה אך החסה, שכבודה במקומה מונח, אינה עשירה בהרכבה התזונתי כמו האצה: האצה מכילה פי 10 יותר מגנזיום מאשר בחסה וכן מכילה כ-15 אחוזים מן הכמות היומית המומלצות של ברזל וסידן (בעוד החסה מכילה רק 3 אחוזים מהכמות היומית המומלצת). כמו כן, אצות הוכחו כמייעלות את פעילותה של בלוטת התריס אשר אחראית לחילוף חומרים תקין. בנוסף לכך יש באצות מינרלים שמסייעים לתהליך פירוק תאי שומן בגופנו.

אצות מסייעות למנוע מחלות – בשל רכיבים נוגדי חימצון שהן מכילות הוכח כי צריכה קבועה מסוימת של אצות (ביחד עם שילוב על אורח חיים בריא כמובן) עשויה לסייע במניעת סרטן מסוגים שונים.

האצות מכילות כמות גבוהה של סידן – בעוד שרובנו חושבים שסידן יש בעיקר במוצרי חלב, ישנן סוגי אצות שכמות הסידן בהן גבוהה פי שמונה מזו שבכמות זהה של חלב (כמו למשל באצת הוואקאמה).

האצות מסייעות לנו להיראות טוב יותר – האצות מסייעות לעורנו להיראות בריא יותר. הן מכילות חומרים נוגדי חמצון (ויטמין C למשל) שמסייע בהאטת הזדקנות העור. כמו כן, הברזל, האבץ והאומגה 3 שיש באצות מסייעים בשמירה על שיער בריא ומלא.

שילוב אצות בתפריט היומי

גם אם מעולם לא חשבתם שתנסו לאכול אצות – פשוט מאוד להכניס אותן למטבח ולהתחיל להשתמש בהן דרך קבע:

קודם כל, התחילו בקטן – בתחילה, נסו להוסיף כמות קטנה מאוד של אצות מיובשות למזונכם, למשל כפית מחוקה. כך תגלו אם יש אצה שמועדפת עליכם יותר מהשאר.

סושי – סושי הוא מאכל שהפך בעשור האחרון לנפוץ מאוד ואהוב על החיך הישראלי. הכנת סושי בבית כפעילות משפחתית עם הילדים היא גם מהנה וגם בריאה, ותרוויחו בעזרתה הכרות עם אצת הנורי.

שייקים, מרקים וסלטים – הוסיפו שבבי אצות מיובשות או חתוכות לשייקים של ירקות או אפילו של פירות, למרקים ולסלטים שאתם רגילים להכין בבית. אם הדבר ימצא חן בעיניכם תוכלו לחפש מתכונים חדשים עם אצות ולהוסיף אותם לתפריט השבועי שלכם.

ארוחות בוקר – אצות אינן מוגבלות רק לארוחות ערב חמות. פזרו אצה מיובשת על החביתה או הוסיפו אותה לטוסט של בוקר.

אורז – אורז אוהב אצות ואצות אוהבות אורז. נסו להוסיף כפית של אצות למנות אורז, אפילו לאורז הלבן הרגיל שאתם מבשלים.

אצות כחטיף – הפכו את האצות לחטיף על ידי אפייתן בתנור: חממו תנור ל-150 מעלות. מרחו על אצה מיובשת מעט שמן שומשום ופזרו מעט מלח גס ושומשום על האצה. הכניסו לתנור לכחמש דקות ויש לכם חטיף אצות פריך, טעים ובריא.

עכשיו רק נותר לרכוש את האצות וחומרים נוספים לבישול ולהתחיל. רשת האינטרנט מלאה בשפע של מתכוני אצות. אספנו עבורכם שלושה מתכונים מוצלחים במיוחד:

  1. כשחושבים על אצה – חושבים על סושי. אם תמיד רציתם להכין סושי בבית ולא העזתם להתחיל, הציצו במתכון הזה: http://excocina.co.il/sushi-part-a/, מתוך הבלוג של "ex cocina". גם מי שלא הכין סושי מימיו יוכל לנסות להכינו בליווי ההסברים הפשוטים והתמונות.
  2. אם חשקה נפשכם במתכון מסורתי, קל, ואפילו בריא – נסו את המתכון של סלט אצת וואקאמה ומלפפונים מתוך הבלוג "אפונים" –http://www.afunim.com/2009/10/23/.
  3. המתכון מהבלוג של "דברים בעלמה" מפגיש בין מזרח ומערב. הוא מכיל טופו, פלפל ואצת וואקאמה ברוטב מיסו טחינה והשילוב יוצא מן הכלל –http://www.dvarimbealma.com/2009/10/281.

בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן