שוב החופש הגדול…
נגמרו הקייטנות.
בהתחלה עוד מצליחים ליהנות מהנוכחות המוגברת של הילדים בבית אבל אז מתחיל לשעמם להם והם מחפשים מה לעשות (חוץ מלבדוק את עמידות הגוף האחד של השני).
האטרקציות בחוץ עולות הרבה כסף למשפחה שלמה ולכן מחפשים פעילות בבית שגם תהיה מהנה, גם יצירתית, גם טעימה (ככה זה אצלנו) ורצוי שתיקח הרבה זמן….
מה מתאים יותר לקיץ מאשר להכין גלידה ביתית?
טוב, לא בדיוק גלידה, אבל אל תגלו להם…(הם עדיין בגיל שכל מה שקפוא ומתוק הוא גלידה).
אז ככה נכין גלידה ממעדני חלב – גם בריא (יחסית), גם טעים, גם לוקח הרבה זמן הכנה (ויותר זמן אכילה, כי היא לא נמסה מהר כמו גלידה רגילה) ואין אפילו כלים לשטוף אחרי זה!
החיסרון היחיד – יש זמן המתנה של כ-12 שעות עד שהגלידה קופאת…
המלצה קטנה – תכינו להם כמות קטנה יותר יום קודם כדי שיהיה בשלוף משהו מוכן להרגיע את הנפש.
זה מה שצריך לכל ילד/מנה:
1 מיכל מעדן חלב לבן (וניל)
1 מיכל מעדן חלב שחור (שוקולד)
1 כוס חד פעמית (רצוי שקופה)
2 כפיות
1 ילד משועמם…(ניסיתי עם שניים ביחד, זה לא הולך….)
מקום במקפיא שהכוס תוכל לעמוד שם ישרה
שלב ראשון – הכנת החומרים:
כדאי לערבב את מעדני החלב כדי שיהיה להם מרקם נוזלי יותר מהמצב הגולמי שלהם.
מכינים כפית לכל צבע (שלא יתערבב טרם זמנו) וכוס חד פעמית אחת ליד.
שלב שני – יצירה מתוקה:
מסבירים לגלידן הצעיר לשפוך כפית מכל צבע לסירוגין. הם יכולים לבחירתם לעשות שכבות/כתמים וכו'.
מה שחשוב זה שאף מוצר סופי לא יוצא זהה (וככה מבדילים מה שלו ומה שלה).
רעיון עיצובי:
להניח שכבות-שכבות מהצבעים לסירוגין לקבלת "זברה".
לוקחים שיפוד/קיסם, מצמידים את הקצה לדופן ו"מציירים" קו כלפי מטה.
זזים קצת הצידה (בלי להוציא עדיין את הקיסם), מצמידים עדיין את הקצה לדופן ו"מציירים" קו כלפי מעלה.
ככה מקבלים מעין "קורי עכביש", שהתקבלו אצלנו בשמחה והזכירו להם את ספיידרמן.
שלב שלישי – הקפאה:
משאירים את אחת הכפיות במרכז הכוס ומניחים במקפיא על משטח ישר ללא סכנת התמוטטות.
בשעה הקרובה אפשר לבדוק שהכפית נשארת במרכז ורק אם יש צורך ממרכזים אותה. אחרי שעה המקפא כבר מספיק סמיך כדי לסמוך על הכפית שלא תזוז ממקומה.
שלב רביעי (ואחרון) – הזלילה הגדולה!
למחרת משחררים בקלות את הגלידה מהכוס ע"י משיכה בכפית (לא לשכוח להכין את הלשון לפעולה) ואוכלים בהנאה מרובה!
שיהיה קיץ קריר וטעים!
משריתוקה